Nyeregbe!

Emlékszel milyen volt, mikor először ültél nyeregbe? Amikor elindult a ló és érzeted a szelet az arcodon. Amikor a lovas és lova egyé vált. Elfogott az érzés, újra Lovagolni Akarok!

Külső szemmel úgy tűnhet, hogy a lovas és lova külön mozog, egymástól függetlenül, de ez nem így van. Már az első mozdulatoknál érezted, fontos az összhang, hogy értse a ló, mit szeretne a lovas. A lovas pedig figyelje, hogyan reagál a ló.

Időbe telt, míg megtanultál kommunikálni a lóval, amíg igazodni tudtál hozzá és ő is hozzád. Eleinte nehézkesen indult el a ló, noszogatni kellett, hogy megmozduljon.  Rá kellett jönni, milyen mozdulatokkal ösztönözheted a lovat és hogyan irányíthatod lovaglás közben. A helyes tartás sem jött azonnal, ahogy nyeregbe huppantál. Sok gyakorlás és kitartó próbálkozás kellett ahhoz, hogy a lovas és lova közötti harmónia megszülessen. Mégis a tanulás minden perce megérte. Már tudtad, “újra Lovagolni Akarok!”

Minden kezdet nehéz.

A kezdeti nehézségek mellett a lovaglás élmény a lovas és a ló számára is. A lovas egyfajta önállóságot, függetlenséget és magabiztosságot nyer a nyeregben, hiszen a lovaglás, nem csak a testet, de a szellemet is erősíti. Az ütemes mozgás a test valamennyi izmát igénybe veszi, nem csak fejben kell ott lenni, de törzzsel, lábbal kell jelezni a lónak, figyelve a helyes testtartásra.  A felpezsdítő lovaglás során a ló közelsége mégis nyugtató, lazító hatással van lovasára. A lóra is hasonló hatással van a közös mozgás, számára nem csak szórakozás, de komoly munka is. A lónak is fegyelmezetten kell tenni a dolgát és folyamatosan figyelni lovasa útmutatásaira.

A ló ereje és fensége elbűvöl.

A ló erejét és fenségét nincs mi felülmúlja. Nemes lény, nyers ösztön és tiszta lélek. Hatalmuk van arra, hogy kizökkentsen a mindennapi életből és gondokból, ugyanakkor bent tartsanak a jelenben.

Számtalan oka van annak, hogy az emberek a lovak bűvkörébe kerülnek, mi volt a tiéd?